Bosz blijft gemoederen bezighouden in Duitsland: Ik doe er niet aan mee

Bosz blijft gemoederen bezighouden in Duitsland: "Ik doe er niet aan mee"

12-11-2017 19:16
6

De kritiek op Peter Bosz is onterecht. Dat stelt Marcel Schmelzer, aanvoerder van Borussia Dortmund. Hij zegt dat de hele spelersgroep achter de speelwijze staat.

In Duitsland worden door de slechte fase waarin Dortmund zit vraagtekens gezet bij het 'Risiko-System' van Bosz. Schmelzer kan zich daar totaal niet in vinden. "Peter Bosz geeft de ploeg een goed gevoel met zijn rustige, analytische aanpak. Hij weet wat hij doet", aldus de Dortmund-aanvoerder tegen Kicker.

"Het feit dat hij ons beschermt, moet er niet toe leiden dat we ons achter hem gaan verschuilen. Het is onze plicht om de trainer iets terug te geven", vervolgt Schmelzer, die naar zichzelf kijkt. "Ik moet me samen met de andere spelers niet gaan verschuilen achter discussies over systemen of tactieken. Die discussies worden gevoerd, maar ik doe er niet aan mee."

Toch is het opvallend hoe Dortmund de laatste weken in een crisis is beland. "We hebben geen grote problemen, maar wel kleine: de niet ingespeelde verdediging, de slechte afstemming, het feit dat we niet meer druk zetten zoals bij de start van het seizoen", somt Schmelzer op. "Het middenveld hangt ook in het luchtledige. Iedereen is verantwoordelijk."