'Ik ben deze week voor het eerst naar Nederland gegaan om de kinderen te zien'

'Ik ben deze week voor het eerst naar Nederland gegaan om de kinderen te zien'

15-11-2017 15:15
7

Peter Bosz en Borussia Dortmund hervatten vrijdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. Hoewel de club alweer vier Bundesliga-wedstrijden op rij niet gewonnen heeft en zes punten achter koploper Bayern München staat, maakt Bosz zich niet veel zorgen.

"Ik ben zeer optimistisch gestemd", laat de trainer weten in gesprek met Der Kicker. Bosz erkent dat zijn ploeg een moeilijke maand achter de rug heeft. "Het waren niet alleen de resultaten, maar ook van de manier van spelen werd ik niet vrolijk."

Wedden

Meer odds

Pierre-Emerick Aubameyang symboliseert de crisis in Dortmund. De spits uit Gabon stond halverwege oktober alweer op tien doelpunten, maar staat nu alweer een maand droog. Bosz houdt echter vertrouwen in de aanvalsleider. "Hij heeft al vaak gescoord, maar helaas alleen op de training."

"Ik voel me heel erg thuis in Dortmund", vervolgt Bosz, die vrijwel continu bezig is met zijn werk. "Tijdens de interlandbreak ben ik voor het eerst een paar dagen naar Nederland gegaan om mijn kinderen te zien."