KNVB-diploma niet voldoende bij Ajax: 'Hier moet je anders opleiden'

KNVB-diploma niet voldoende bij Ajax: 'Hier moet je anders opleiden'

16-11-2017 08:19
25

Ajax acht het trainersdiploma van de KNVB niet voldoende om bij de club aan de slag te gaan. Wie in Amsterdam talenten wil opleiden, dient zich te scholen binnen de Ajax-opleiding. Dat stelt hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali.

"Hier moet je anders opleiden. Trainers worden in Zeist door de KNVB voorzien van een diploma. Daar doen ze basiskennis op, maar binnen de opleiding van Ajax reiken wij veel zaken aan en voegen we dingen toe", zegt Ouaali in De Telegraaf. "Naast elke nieuwe of jonge trainer staat een ervaren man."

Ouaali stelt dat Ajax zijn hooftrainer ook het liefst zelf opleidt. "Frank de Boer droeg de filosofie van Ajax met zich mee. Marcel Keizer heeft bij Jong Ajax goed gewerkt met een talentvolle groep. Hij was ook bekend met de speelwijze en de werkwijze. In onze beleving was hij de beste keus, zeker gelet op het tijdstip waarop Ajax een trainer moest presenteren."

De hoofd jeugdopleiding legt uit dat er na het plotselinge vertrek van Peter Bosz snel een keuze gemaakt moest worden. "Er vallen namen van trainers uit het buitenland. Daar moet je mee in contact komen en aan de hand van twee gesprekken neem je dan een trainer aan? Je moet een coach langdurig volgen, soms wel een paar jaar."

Lees ookTrots Ajax strijkt kwart miljard op: 'We gaan door met waar we mee bezig zijn'