'Als Fraser die invloed te groot vindt en weg wil, dan moet hij dat zelf bepalen'

'Als Fraser die invloed te groot vindt en weg wil, dan moet hij dat zelf bepalen'

16-11-2017 16:47
20

Vitesse-directeur Marc van Hintum vindt de kritiek van zijn voorganger Mo Allach en trainer Henk Fraser niet terecht. Het duo heeft al meerdere keren geklaagd over de Russische eigenaren van Vitesse, die te veel invloed zouden hebben op het technisch beleid in Arnhem.

Volgens Van Hintum heeft de Russische invloed juist een positieve uitwerking. "Wij komen uit de Nederlandse cultuur, wij denken alles uitgevonden te hebben en beter te weten", laat hij weten aan FOX Sports. "Maar soms is het goed om de andere kant te bekijken, van bijvoorbeeld mensen uit een ander land. De hiërarchie is in die landen vaak anders dan bij ons en daar moet je mee om kunnen gaan."

Wedden

Meer odds

De voormalige linksback benadrukt echter dat Vitesse baas in eigen huis blijft. "Wij bepalen. En logischerwijs leggen wij uit wat wij doen en hoe wij het doen. Als het aankomt op bepalen, ligt dat dus bij Vitesse Als Fraser weg wil, omdat hij de Russische invloed te groot vindt, moet hij dat zelf beslissen. Dat kan ik niet voor hem doen."

Lees ook: 'Alle ogen gericht op Russen: vooruitgeschoven post beslist over Allach-opvolging'