Rood tijdens PSV-debuut: 'Het is dat jij het zegt. Ik weet dat niet meer joh'

Rood tijdens PSV-debuut: 'Het is dat jij het zegt. Ik weet dat niet meer joh'

Gepubliceerd: zaterdag 18 november 2017 om 10:46za 18-11-2017 om 10:46

Dirk Marcellis gold bij PSV als toptalent en ontwikkelde zich stormachtig na zijn debuut in 2007. De Noord-Limburger maakte vervolgens enkele moeilijke jaren door, maar is in dienst van PEC Zwolle alsnog uitgegroeid tot een gewaardeerde Eredivisie-kracht.

Marcellis debuteerde in een Champions League-wedstrijd tegen Liverpool, waarin hij direct rood kreeg. "Het is dat jij het zegt. Ik weet dat niet precies meer, joh. Champions League, het kampioenschap met PSV, Oranje. Mooie herinneringen, maar meer ook niet", aldus de nuchtere centrale verdediger in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De carrière van Marcellis begon vlekkeloos met een basisplek bij PSV en meerdere oproepen voor het Nederlands elftal. De inmiddels 29-jarige verdediger verloor echter zijn basisplek. "Ik ging daardoor aan mezelf twijfelen. Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht en zat niet lekker in mijn vel. Via mijn zaakwaarnemer ben ik toen met een mental coach (Peter Lulof, red.) in contact gekomen. Dat heeft voor mij gewerkt."

De extra hulp heeft zijn vruchten afgeworpen voor Marcellis. "Ik heb mezelf daardoor veel beter leren kennen. Ik was een binnenvetter, nu weet ik hoe ik uit bepaalde situaties kom en fouten van me af kan zetten. Ik voel me veel beter."

Zondagmiddag speelt Marcellis met PEC tegen zijn oude club. De nummers drie en één van de Eredivisie trappen om 14.30 uur af in de Overijsselse hoofdstad.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe eindigt PEC Zwolle-PSV?

(818 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws