Bosz neemt Aubameyang in genade aan: 'Hij heeft geen speciale rechten'

Bosz neemt Aubameyang in genade aan: 'Hij heeft geen speciale rechten'

19-11-2017 09:40
10

Pierre-Emerick Aubameyang wordt in genade aangenomen door Peter Bosz voor het cruciale Champions League-duel met Tottenham Hotspur van dinsdag. Dat meldt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke van Borussia Dortmund.

Aubameyang werd in aanloop naar de Bundesliga-wedstrijd tegen VfB Stuttgart uit de selectie gezet door Bosz. De Gabonees verscheen – niet voor de eerste keer – te laat op de afsluitende training. Bovendien verscheen hij met een camerateam op het veld voor een shoot met Red Bull. Daar had hij geen toestemming voor. Zonder Aubameyang verloor Dortmund met 2-1.

Hoewel de aanvaller weinig begreep van zijn straf, staat Watzke pal achter Bosz. "Een selectie heeft regels nodig en zo nu en dan moet je daar scherp op zijn. De beslissing ligt bij Bosz en de trainer heeft onze volledige steun", zegt hij tegen Eurosport. "Auba is nog steeds een geweldige jongen. Hij is er dinsdag weer gewoon bij. Maar hij heeft geen speciale rechten, dat heb je kunnen zien."

De disciplinaire maatregel tegen Aubameyang heeft geen invloed op een winterse transfer, benadrukt Watzke. "Het draait niet om het verkopen van de speler, dat is onzin. Het is als een familie, op een bepaald moment moet je ingrijpen. Maar hij is onze speler en dat blijft zo."