Cocu bevestigt vertrekwens bij PSV: Voor mij helemaal geen verrassing

Cocu bevestigt vertrekwens bij PSV: "Voor mij helemaal geen verrassing"

19-11-2017 14:52
12

Phillip Cocu is niet verrast door de uitspraken van Santiago Arias, die op de dag van de Eredivisie-topper tegen PEC Zwolle aangaf te willen vertrekken bij PSV. De Colombiaanse rechtsback hoopt dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in Eindhoven.

"Nee, dat is voor mij helemaal geen verrassing", antwoordt Cocu bij FOX Sports. "Santi speelt een aantal jaren bij PSV en een speler heeft altijd ambitie. We hebben een goed gesprek gehad aan het begin van het seizoen. Toen was er ook interesse."

"We weten wat zijn wens is en waar hij naartoe wil. Hij wil de volgende stap in zijn carrière zetten", vervolgt de PSV-trainer. "Ik denk dat het ook een gezonde situatie is na een aantal jaren bij PSV. Hij zal met zijn prestaties zelf moeten afdwingen welke mogelijkheden zich voordoen in de zomer."

Als Arias het seizoen afmaakt bij PSV, heeft hij er vijf jaar opzitten in het Philips Stadion. Hij ontbreekt zondag in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle, omdat hij net vader is geworden en kampt met liesklachten.

Lees ook: PSV-basisspeler eerlijk: 'Ik hoop dat dit mijn laatste seizoen is hier'