PSV-basisspeler eerlijk: 'Ik hoop dat dit mijn laatste seizoen is hier'

PSV-basisspeler eerlijk: 'Ik hoop dat dit mijn laatste seizoen is hier'

19-11-2017 10:22
30

Santiago Arias heeft een vertrekwens bij PSV. Hoewel de 25-jarige rechtsback het goed naar zijn zin heeft, past een langer verblijf in Eindhoven niet in zijn plannen, vertelt hij aan de NOS.

Arias is kersvers vader van zoontje Thiago. "De nachten zijn nog wat moeilijk. Soms slaapt onze zoon drie uur, soms vier uur. Dus de eerste week was zwaar", vertelt Arias, die in zijn thuisland een showbizzkoppel vormt met zijn vrouw Karin, bekend als topmodel. "Alle kranten schreven over zijn geboorte."

Aan de ene kant ziet Arias het wel zitten om Thiago in Brabant op te laten groeien. "Nu hij hier is geboren, is hij toch een beetje Nederlands. Het leven is hier mooi voor mij en mijn familie." Maar zijn voorkeur gaat uit naar een volgende stap. In de zomer stond de gewenste club nog niet op de stoep. "Er waren wel wat mogelijkheden hoor. Maar na een gesprek met de trainer en de directie heb ik besloten te blijven. Het beste voor mij was om hier veel te spelen."

Als Arias het seizoen afmaakt bij PSV, heeft hij er vijf seizoenen opzitten in het Philips Stadion. "Ik hoop dat dit mijn laatste seizoen is bij PSV. We moeten afwachten wat er gebeurt", is hij eerlijk.