'Dat ik per ongeluk een Ajax-shirt aan heb gehad, is de schuld van mijn vader'

'Dat ik per ongeluk een Ajax-shirt aan heb gehad, is de schuld van mijn vader'

20-11-2017 12:48
37

Leroy Fer stond onder contract bij FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City, maar heeft de beste herinneringen aan zijn tijd bij Feyenoord. Het was echter geen uitgemaakte zaak dat hij op Varkenoord terecht zou komen.

"Ik kwam in de E-junioren bij Feyenoord. Heb daar elf jaar gevoetbald en mocht op mijn zeventiende debuteren", vertelt Fer aan ProShots Magazine. "Feyenoord is voor mij als voetballer de mooiste tijd uit mijn leven geweest. Maar het had ook zo maar Utrecht, Sparta of zelfs Ajax kunnen zijn geweest. Ik werd door deze clubs al op jonge leeftijd gevolgd."

"Dat ik als vijfjarig jochie per ongeluk een Ajax-shirt op straat aan heb gehad is de schuld van mijn vader, hahaha. Ik geloof dat ze net de Champions League hadden gewonnen en Kluivert scoorde daar de winnende goal. Wel apart natuurlijk dat ik jaren later een goede vriend ben geworden van Patrick Kluivert door ons werk bij FC Twente en het Nederlands elftal."

Uiteindelijk kwam Fer 'gewoon' bij Feyenoord terecht. "Mijn vader heeft later wel de juiste keuze voor mij gemaakt door voor Feyenoord te kiezen. Dat hele 010-020 gedoe speelde nooit. Niet op die leeftijd althans, maar dat is er later wel ingekomen hoor, hahaha."