Ziyech pareert: 'Dat is meer iets van buitenaf, typisch Nederlands ook'

Ziyech pareert: 'Dat is meer iets van buitenaf, typisch Nederlands ook'

22-11-2017 07:08
112

Hakim Ziyech is niet van plan om zijn spel aan te passen na de kritiek op zijn vele balverlies. De spelmaker van Ajax wil met elk balcontact het verschil maken, maar neemt daardoor veel risico.

Tijdens de 0-8 monsterzege op NAC Breda was Ziyech goed voor twee assists, twee voorassists en nog zo'n twaalf passes die kansrijke situaties opleverden. Daartegenover staat dat de Marokkaans international liefst 21 keer balverlies leed. "Ik ben iemand die graag medespelers voor de keeper zet, dat gaat gepaard met passes die niet eenvoudig zijn", reageert hij tegen Voetbal International.

"Dan kan een bal niet aankomen, maar zodra het wél gebeurt, is het direct een kans", vervolgt Ziyech, die ook kritisch kijkt naar zijn teamgenoten. "Op dat vlak had met wat meer scherpte in de afronding mijn aantal assists dit seizoen veel hoger kunnen zijn. Mijn trainers hameren gelukkig op het positieve van mijn creativiteit, en niet zozeer dat het ook gepaard kan gaan met balverlies."

De kritiek op zijn balverlies komt volgens Ziyech niet vanuit de club zelf. "Dat is meer iets van mensen van buitenaf, typisch Nederlands ook, om te wijzen op de negatieve punten. Het creatieve in mijn spel, dat is mijn kwaliteit. En als het fout gaat, so be it. Daar heb ik echt lak aan."