Dortmund al gelinkt aan opvolger Bosz: Voor mij is er geen weg meer terug

Dortmund al gelinkt aan opvolger Bosz: "Voor mij is er geen weg meer terug"

23-11-2017 16:05
6

Mocht Peter Bosz na de beladen Kohlenpott-Derby tegen Schalke 04 ontslagen worden als trainer van Borussia Dortmund, dan wordt Ottmar Hitzfeld in elk geval niet zijn opvolger. Dat laat de Zwitser desgevraagd weten.

Hitzfeld stond tussen 1991 en 1997 aan het roer bij Dortmund en maakte de club twee keer kampioen en één keer Champoins League-winnaar. Inmiddels is hij 68 en met pensioen. "Het gaat goed met mij. Nee, ik wil die stress niet meer. Het is goed zo", laat Hitzfeld desgevraagd weten aan BILD.

De 72-jarige Jupp Heynckes beëindigde onlangs zijn pensioen om de draad weer op te pakken bij Bayern München. Hitzfeld vindt het eervol dat hij wordt genoemd bij Dortmund. "Een grote eer en erkenning, maar voor mij is er geen weg meer terug", zegt hij.

In gesprek met RevierSport spreekt Hitzfeld zijn steun uit voor Bosz, die nog gewoon in het zadel zit bij Dortmund. Van de laatste negen wedstrijden won Dortmund er slechts één. "Ik vind nog steeds dat hij een uitstekende coach is. We moeten hem de tijd geven."