'Geen Everton-toekomst' meer voor Klaassen: 'Wat ze hebben gekocht: bizar slecht'

'Geen Everton-toekomst' meer voor Klaassen: 'Wat ze hebben gekocht: bizar slecht'

24-11-2017 07:34
25

Davy Klaassen moet zo snel mogelijk vertrekken bij Everton, dat donderdag opnieuw klop kreeg in de Europa League. Dat stelt Kenneth Perez. De Deense oud-voetballer ziet geen toekomst meer voor de aanvallende middenvelder op Goodison Park.

The Toffees verloren thuis met liefst 1-5 van Atalanta Bergamo. Klaassen werd na een uur spelen, bij een 0-1 achterstand, naar de kant gehaald. "Everton is zo'n slecht team", reageert Perez bij FOX Sports. "We hebben ze nu een paar keer gezien in de Europa League. Ook toen Ronald Koeman nog trainer was tegen Atalanta en Lyon werden ze weggepoetst."

"Wat ze bij elkaar gekocht hebben en wat ze hebben: bízar slecht", vervolgt Perez, die denkt dat de transfersom van Klaassen van 27 miljoen euro is verdampt. "Ik hoop echt dat een Duitse club hem oppikt en dat er dan een nieuw leven voor hem inzit. Dat klinkt heel gek na vier maanden, maar het lijkt erop dat er geen toekomst meer voor hem is bij Everton."

Volgens Perez is de mislukte overstap van Klaassen naar de Premier League een wake-up call voor Nederland. "Wij denken altijd hier: onze beste spelers kunnen een stap maken. Nou Memphis kon het niet bij de absolute top, maar dat lukt dus ook niet bij de subtop. Want Klaassen was toch wel een top drie-speler in Nederland."