Verbeek: 'Daar moet je van doordrongen zijn, niet zomaar afspraken negeren'

Verbeek: 'Daar moet je van doordrongen zijn, niet zomaar afspraken negeren'

24-11-2017 09:18
5

De wittebroodsweken van Gertjan Verbeek bij FC Twente zijn overschaduwd door twee nederlagen, waarin de Tukkers liefst acht tegengoals incasseerden. Aanvoerder Stefan Thesker had niet gerekend op zo'n moeizaam seizoen.

FC Twente is onder de rode streep gezakt en heeft maar twee puntjes meer dan hekkensluiter Roda JC. Dat is een weinig rooskleurig perspectief met wedstrijden tegen AZ en Ajax op het programma. "In bijna elke competitie zie je onderin ploegen ertussen staan die daar gezien hun kwaliteit eigenlijk niet horen. Als je daar toch staat, dan zit het wel tussen je oren", zegt Thesker in De Telegraaf.

"Dit hebben we aan onszelf te wijten. Het is zaak hier nu weg te komen", vervolgt de aanvoerder, die tegen de Alkmaarders wordt bijgestaan door Jos Hooiveld centraal achterin. Verbeek hamert erop dat het spelen van degradatievoetbal een specifieke instelling vereist. "Je moet op een gegeven moment wel doordrongen zijn van het feit dat je degradatievoetbal speelt. Dan kun je niet zomaar je man laten lopen of afspraken negeren."

Verbeek ervaart in Enschede hoe lastig het is om tussentijds het roer over te nemen. "Het nadeel van een tussentijdse wissel is dat er toch weer veel anders wordt, omdat ik een andere persoon ben en ik ook anders over voetbal denk. Dat geeft ook onzekerheid bij spelers en de omgeving. Daar wordt het niet rustiger van."