Ziyech haalt gram bij Ajax: Het werd tijd om daar wat over te zeggen

Ziyech haalt gram bij Ajax: "Het werd tijd om daar wat over te zeggen"

24-11-2017 13:42
28

Hakim Ziyech laat de kritiek op zijn functioneren bij Ajax van zich afglijden. In een interview met Voetbal International liet hij deze week weten de discussie over zijn vele balverlies 'typisch Nederlands' te vinden.

"Natuurlijk zijn er genoeg dingen die beter kunnen, maar de negatieve punten worden altijd naar boven gehaald. Het zijn kleine dingen, weet je. Het werd tijd om daar wat over te zeggen", zegt Ziyech vrijdag tegen NUsport. Ook de kritiek op zijn vrije trappen en gebrek aan goals doet de spelmaker van Ajax weinig. "Dat is iets voor buitenaf, ik maak me daar niet druk om. Een doelpunt of assist is voor mij hetzelde."

Ajax, dat zondag in actie komt tegen Roda JC, kijkt op dit moment tegen een achterstand van acht punten aan op koploper PSV. Ziyech is niet onder de indruk van de koploper. "Natuurlijk, ze winnen wel, maar als je kijkt naar de laatste twee wedstrijden scoren ze daarin twee keer in de laatste minuut. Als ze zo blijven spelen, gaan ze dat niet lang volhouden. Maar wij weten ook dat we een tandje moeten bijschakelen."

Lees ook: Ziyech pareert: 'Dat is meer iets van buitenaf, typisch Nederlands ook'