Ronaldo maakt winnende treffer na gemiste penalty en bezorgt Real krappe zege

25-11-2017 18:08
32

Met de nodige moeite heeft heeft Real Madrid zaterdag een overwinning geboekt op Málaga. In Madrid werd het 3-2, dankzij een late treffer van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster schoot binnen nadat hij eerst een penalty had gemist.

Het gat naar koploper FC Barcelona is al tien punten en omdat de aartsrivaal zondagavond tegen nummer twee Valencia speelt, wist Real dat het zich zaterdag absoluut geen puntenverlies kon veroorloven. De wedstrijd tegen laagliever Málaga begon uitstekend: Karim Benzema maakte er al na negen minuten 1-0 van. Málaga toonde echter veerkracht. Diego Rolan tekende snel voor de gelijkmaker.

Lang konnen de gasten niet van de 1-1 genieten. Uit een corner van Toni Kroos kopte Casemiro raak. De voorsprong van De Koninklijke hield stand tot de 58e minuut. Málaga maakte opnieuw brutaal gelijk, ditmaal via Gonzalo Castro.

Een kwartier voor het einde maakte Ronaldo het verschil. Een matige penalty van de aanvaller werd in eerste instantie nog gekeerd door Málaga-goalie Roberto Jimenez, maar Ronaldo was er snel bij om de rebound binnen te tikken. Die goal betekende pas zijn tweede treffer in de Spaanse competitie.