Zeldzame nederlaag voor Bayern München tegen Gladbach, Bosz baalt extra

25-11-2017 20:49
4

Bayern München is zaterdagavond tegen de tweede competitienederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van Jupp Heynckes, dat aantrad zonder Arjen Robben, verloor met 2-1 van Borussia Mönchengladbach, dat deze week nog een vriendschappelijk duel van Ajax verloor.

Een zelfverzekerd Gladbach kwam na 37 minuten spelen op voorsprong via de strafschopstip. De thuisploeg kwam zelfs op een 2-0 voorsprong nadat Robert Lewandowski een grote kans op de gelijkmaker om zeep hielp. Voor de 1-0 was de Poolse spits ook al dicht bij de gelijkmaker, onder meer met een bal op de paal. Matthias Ginter kreeg de bal voor zijn voeten en rondde kalm af.

Bayern gaf niet op na de 2-0 en maakte duidelijk dat de buit voor Gladbach nog niet binnen was. Tien minuten na een schot op de paal van Kingsley Coman kwam Der Rekordmeister toch terug in de wedstrijd. Arturo Vidal aarzelde niet toen hij de kans kreeg om de bal achter Gladbach-doelman Yann Sommer. Bayern klopte na de 2-1 nog wel op de deur, maar Gladbach deed niet open.

Bayern bezet ondanks de nederlaag nog steeds de koppositie in de Bundesliga. De voorsprong op nummer twee RB Leipzig bedraagt drie punten. Eerder op de dag speelde Borussia Dortmund met 4-4 gelijk tegen Schalke 04, waardoor Peter Bosz na de nederlaag van Bayern extra zal balen.