Keizer mist geblesseerde Ajacied: Enorm belangrijk in hedendaagse voetbal

Keizer mist geblesseerde Ajacied: "Enorm belangrijk in hedendaagse voetbal"

26-11-2017 19:55
16

Marcel Keizer mist Daley Sinkgraven. De linksback, die opnieuw geblesseerd is geraakt, was volgens de Ajax-trainer dé oplossing geweest voor het slechte spel in de eerste helft tegen Roda JC.

"Ik was niet tevreden over de eerste helft", aldus Keizer op de clubsite. "We toonden te weinig lef en er was te weinig beweging, vooral aan de zijkanten. We hebben goede spelers. Speel ze dan ook gewoon aan, zelfs als ze in de mandekking staan. Daarnaast ging het druk zetten niet goed. Dat leidt dan tot zo'n eerste helft..."

Als een oorzaak voor het matige spel voor rust stipte Keizer het ontbreken van Sinkgraven aan. "In de wedstrijden die hij meespeelde maakte Daley heel veel meters. Opkomende backs zijn enorm belangrijk in het hedendaagse voetbal. We krijgen er enorm veel beweging en creativiteit door."

Bij FOX Sports verklaart Keizer zich nader. "Als je dezelfde wedstrijd start met Daley, dan los je het probleem met de achterste vier in vijf minuten op, want dan schuift hij naar het middenveld en hoef je niet te wisselen", besluit de Ajax-coach, die uiteindelijk invaller Frenkie de Jong de problemen zag oplossen als extra middenvelder.

Lees ook: Klap voor Ajax door derde blessure: 'Binnenband verrekt of gescheurd'