Als Van den Brom erin geloofde, wie ben ik dan om niet mee te doen?

"Als Van den Brom erin geloofde, wie ben ik dan om niet mee te doen?"

26-11-2017 20:44
5

Bij Anderlecht wordt er nog regelmatig gegniffeld om John Troost. De Nederlandse voetbalgoeroe werd in het seizoen 2012/13 door toenmalig hoofdtrainer John van den Brom ingeschakeld als mental coach. De aanwezigheid van Troost leverde de nodige lachwekkende taferelen op, herinnert routinier Olivier Deschacht zich in Het Laatst Nieuws. 

''Hola, dat was even geleden dat ik die naam nog eens heb gehoord", lacht de Vlaamse linksback wanneer Troost ter sprake komt. "Tja, wat kan ik zeggen? Hij heeft ons laten dansen, knuffelen, elkaar in een kring de handen laten vasthouden en nog meer van die gekke dingen. Ik had er zo mijn bedenkingen bij, maar goed: als coach Van den Brom erin geloofde, wie ben ik dan om niet mee te doen?''

Deschacht had regelmatig zijn bedenkingen bij de aanpak van Troost. ''Het zag er wel vreemd uit toen hij voor de bank na een goal uitbundiger begon te vieren dan de fanatiekste fans. Uiteraard waren we dankzij hem kampioen geworden. Zo bescheiden zijn ze wel, die Hollanders'', besluit de Anderlecht-routinier lachend.

In 2013 werd Van den Brom kampioen van Paars Wit. In maart 2014 kreeg de coach zijn ontslag.