'Dortmund heeft plannen rond interim-trainer én droomkandidaat uitgedokterd'

'Dortmund heeft plannen rond interim-trainer én droomkandidaat uitgedokterd'

28-11-2017 09:03
24

Borussia Dortmund is achter de schermen druk bezig met een leven ná Peter Bosz. Wanneer de trainer ontslagen wordt, moet Armin Veh als interim-trainer de honneurs waarnemen tot de start van het nieuwe seizoen. Dan is Julian Nagelsmann (TSG Hoffenheim) dé topkandidaat om aan de slag te gaan in het Signal Iduna Stadion. 

Volgens het Duitse medium RevierSport is het niet de vraag óf, maar wannéér Bosz op straat komt te staan in Dortmund. Na de 4-4 remise tegen Schalke 04 van afgelopen zaterdag werd weliswaar het vertrouwen uitgesproken in de Nederlander, maar teleurstellende resultaten in de komende weken kunnen hem alsnog de kop gaan kosten. Dortmund heeft al een plannetje gesmeed. 

Veh, die in 2007 kampioen werd met VfB Stuttgart en later bij onder meer VfL Wolfsburg en Hamburger SV werkte, zou in beeld zijn om tot de start van het nieuwe seizoen voor de groep te staan. Nagelsmann zou niet bereid zijn om tijdens het seizoen Hoffenheim in de steek te laten. 

De dertigjarige coach zette eerder dit jaar zijn handtekening onder een contract tot medio 2021. Voor ongeveer vijf miljoen euro kan Dortmund hem overnemen van Hoffenheim, weet RevierSport.