'Bij FC Twente weggestuurd talent verschijnt op radar van Arsenal'

'Bij FC Twente weggestuurd talent verschijnt op radar van Arsenal'

29-11-2017 00:00
12

In de continue jacht van Arsenal op jong talent is een Nederlandse speler opgevallen. Alessio Da Cruz, spelend voor het Italiaanse Novara, is bij de Londenaren op de radar verschenen.

Dat meldt tabloid The Mirror woensdag. Da Cruz zal bij weinig Nederlanders een belletje doen rinkelen. De twintigjarige aanvaller verkaste afgelopen zomer van FC Twente naar Novara, dat actief is in de Serie B. Daar overtuigt hij wekelijks. In twaalf basisoptredens scoorde hij vijf keer en leverde hij twee assists af.

FC Twente verhuurde Da Cruz vorig seizoen aan FC Dordrecht en besloot daarna zijn contract niet te verlengen. Daardoor kon het talent deze zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Behalve Arsenal zijn ook Swansea City, Brighton & Hove Albion en Southampton gecharmeerd van Da Cruz, die wekelijks door scouts uit Engeland bekeken wordt. Zijn contract loopt nog tot medio 2020.

Een aankoop als Da Cruz past in zekere zin bij het beleid van Arsenal. De Noord-Londense club probeert buitenlandse talenten doorgaans te strikken vóór ze doorbreken op een groter toneel. Op die manier werden ook huidige basisspelers als Hector Bellerin en Francis Coquelin vastgelegd.