Cillessen versus Zoet: 'Kwaliteit leidend, niet bij Barça omdat ik zo aardig ben'

Cillessen versus Zoet: 'Kwaliteit leidend, niet bij Barça omdat ik zo aardig ben'

29-11-2017 08:09
68

Als het aan Jasper Cillessen had gelegen, had Dick Advocaat mogen aanblijven als bondscoach van het Nederlands elftal. De Kleine Generaal verkoos de 28-jarige doelman ondanks zijn geringe aantal speelminuten bij FC Barcelona boven Jeroen Zoet van PSV.

"Hij gaf aan dat het in de eerste plaats om kwaliteit gaat", zegt Cillessen tegen De Telegraaf. "FC Barcelona heeft me niet gehaald omdat ik zo'n aardige jongen ben", aldus de oud-Ajacied, die moeite had met de keuzes van Advocaats voorganger Danny Blind. "Het was een grote klap dat ik na het bronzen WK geen eerste keeper meer was. Er was geen duidelijkheid en dan krijg je onderling irritatie."

Die uitte Zoet onlangs in Voetbal International. "Ik heb het niet gelezen, maar begreep later dat Jeroen vindt dat hij moet keepen. Dat is zijn goed recht. Het criterium bij Oranje was altijd dat je moest spelen bij je club. Was. Maar nu is de kwaliteit leidend." En Cillessen is naar eigen zeggen alleen maar beter geworden sinds zijn overstap van Ajax naar Barcelona.

"Het tempo ligt hier zó ongelooflijk hoog dat ik de eerste weken dacht: 'Wat overkomt mij?'", aldus Cillessen. "Lionel, maar ook een aantal anderen, doet soms dingen waarvan je denkt dat dit helemaal niet kan. Dat trainen op het allerhoogste niveau maakt het keepen in Oranje wel makkelijker."