Neymar met beauty weer goud waard voor PSG, dure misstap Memphis en Tete

29-11-2017 23:17
4

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Ligue 1. Troyes werd met 2-0 verslagen door goals van Neymar en Edinson Cavani, terwijl de concurrentie verloor.

PSG had enige moeite met Troyes, maar maakte zich in de tweede helft los van de Franse middenmoter. Wie anders dan Neymar en Cavani deden het voor de Ligue 1-koploper. Neymar brak de ban met een knap afstandsschot, waarna Cavani de wedstrijd in het slot gooide. De Uruguayaanse spits miste voor rust nog een strafschop.

De driepunter smaakt extra zoet voor PSG, omdat de concurrentie faalde. Nummer twee AS Monaco ging met 1-0 onderuit bij het FC Nantes van trainer Claudio Ranieri. De manier waarop was extra zuur: Lucas Lima schoot in de allerlaatste seconde een vrije trap binnen.

Olympique Lyon maakte ook een misstap. Drie dagen na de 0-5 zege op OGC Nice was laagvlieger OSC Lille verrassend met 1-2 te sterk voor de club van Memphis Depay en Kenny Tete. Memphis speelde negentig minuten, maar kon zijn stempel niet drukken. Tete ook niet, want hij zat de hele wedstrijd op de bank.