Wesley Sonck in 2004 bij Ajax

Verbazing over miljoenenbod Ajax op Bandé: Dat is echt niet normaal

Verbazing over miljoenenbod Ajax op Bandé: "Dat is echt niet normaal"

04-12-2017 15:14
57

Het is verrassend dat Ajax bereid is 9,5 miljoen euro te betalen voor Hassane Bandé. Dat stelt Wesley Sonck, de Belgische oud-spits van de Amsterdamse club.

"Ik was toch wel wat verrast toen ik hoorde dat Ajax interesse had en en een redelijke som geld wil neertellen", aldus Sonck in gesprek met Voetbal International. "Bij de start van het seizoen had hij het moeilijk, maar dat heeft hij rechtgezet. Bandé speelt bijna wekelijks, is snel en scoort makkelijk. Het is een jongen met talent, maar de vraag is: hoe gaat hij zich verder ontwikkelen?"

De voormalige spits, die zelf mislukte bij Ajax, heeft geen 'wauw-gevoel' bij Bandé. "Maar dat heb ik bij geen enkele speler in België. Als ik vind dat je wauw bent, speel je niet meer in België. Ja, hij is talentvol. Maar wauw, dat zou ik niet durven zeggen."

Sonck vindt de 9,5 miljoen euro die Ajax wil betalen bovendien aan de hoge kant, al snapt hij ook dat de Amsterdammers mee moeten in de trend. "Tegenwoordig zijn ze na twee doelpunten al tien miljoen waard. Dat is echt niet normaal. De bedragen lopen de spuigaten uit. Het is veel te veel geld voor jongens die nog heel weinig bewezen hebben."

Lees ook: Ajax-doelwit Bandé is pareltje, trainingsbeest én spits: "Echte megasensatie"