Schwaab enthousiast over teamgenoot: 'Gelukkig hebben we ook hem nog'

Schwaab enthousiast over teamgenoot: 'Gelukkig hebben we ook hem nog'

07-12-2017 15:23
35

Daniel Schwaab is niet doof voor de kritiek op het spel van PSV. De Duitse verdediger erkent dat het de Eredivisie-koploper de afgelopen weken aan geluk niet heeft ontbroken.

"Het klopt toch ook gewoon dat het niet heel makkelijk gaat de laatste tijd", zegt Schwaab tegen Voetbal International. "We moeten vooral ook heel eerlijk naar onszelf blijven kijken. Het is niet belangrijk wat er wordt gezegd en geschreven, maar wel dat wij eerlijk tegen elkaar zijn en niet zeggen: Oké, we hebben gewonnen, het is goed, op naar de volgende wedstrijd."

Schwaab vindt dat PSV te veel kansen weggeeft. "Gelukkig hebben we ook Jeroen Zoet nog. De kwaliteiten die hij wekelijks laat zien, die had hij al. Hij is gewoon zo goed. Maar hij beseft dat hij door het vertrek van sommige spelers tot de meest ervaren jongens behoort. Daar hoort een stuk verantwoordelijkheid bij en die pakt hij."

"Als je niet zoveel te doen krijgt en je pakt tegen Excelsior in blessuretijd zo'n bal van Isimat, dan is dat puur mentale kwaliteit", aldus Schwaab. "Het is als verdediging heel goed om te weten dat we zo'n goede keeper achter ons hebben."

Lees ook'Wij kunnen gewoon winnen van Ajax, we gaan niet om niet te verliezen'