Swingend Arsenal zet monsterscore neer, Donald profiteert met Rode Ster

07-12-2017 23:10
4

Arsenal heeft donderdagavond een monsterzege geboekt op BATE Borisov. In Noord-Londen werd het liefst 6-0 voor het elftal van manager Arsène Wenger. Arsenal was al geplaatst voor de volgende ronde en trad in eigen huis dan ook aan met een compleet B-team.

Arsenal - BATE Borisov 6-0
Ook tegen de tweede garnituur van The Gunners was BATE niet opgewassen. Bij rust was het al over en uit voor de Bulgaren. Mathieu Debuchy, Theo Walcott en Jack Wilshere scoorden. Direct na de pauze maakte BATE een eigen doelpunt. Het werd via Olivier Giroud (penalty) en Mohamed Elneny zelfs nog 6-0. Rode Ster Belgrado won wél, met 1-0 van FC Köln, en die ploeg plaatste zich achter Arsenal voor de knockoutfase. Mitchell Donald deed de gehele wedstrijd mee bij Rode Ster.

Olympique Marseille plaatste zich ook voor de volgende ronde. Een 0-0 tegen het reeds gekwalificeerde Red Bull Salzburg bleek voldoende in groep I. In poule J won Athletic Club met 2-0 bij Zorya Luhansk. Daarmee stelde de Baskische club een plek in de volgende ronde veilig. Aduriz en Garcia maakten diep in de tweede helft de goals.

Groep L was al beslist. Real Sociedad en Zenit Sint-Petersburg, de nummers 1 en 2 van de poule, werkten in Spanje een duel af dat nergens meer om ging. De Russen wonnen met 3-1, onder meer dankzij een geweldige omhaal van Branislav Ivanovic