'Kongolo uit de gratie: vertrokken Feyenoorder kan Monaco in januari verlaten'

'Kongolo uit de gratie: vertrokken Feyenoorder kan Monaco in januari verlaten'

08-12-2017 13:08
24

Terence Kongolo kan mogelijk binnen een half jaar weer vertrekken bij AS Monaco. Trainer Leonardo Jardim denkt de Nederlander dit seizoen niet meer nodig te hebben.

De speelminuten van Kongolo in Frankrijk zijn dit seizoen op één hand te tellen en in de situatie lijkt voorlopig geen verandering te komen. Deze week verloor Monaco - met Kongolo in de basis - van RB Leipzig en is de kampioen van Frankrijk als nummer vier van de Champions League-poule klaar in Europa.

Het is volgens L'Equipe niet uitgesloten dat de uitschakeling directe gevolgen heeft voor vier spelers van Monaco: naast Kongolo worden Rachid Ghezzal, Adama Diakhaby en Soualiho Meïte genoemd. Jardim wil vanaf januari met een kleinere selectie gaan werken. Het viertal mag daarom op zoek naar een nieuwe club.

Het lijkt erop dat Kongolo geen definitieve transfer maakt. De meervoudig international van het Nederlands elftal, die afgelopen zomer voor een slordige vijftien miljoen euro overkwam van Feyenoord, mag Monaco waarschijnlijk op huurbasis verlaten.