Eredivisie-talent stelt Twente, PEC en Heracles teleur: nieuw vierjarig contract

Eredivisie-talent stelt Twente, PEC en Heracles teleur: nieuw vierjarig contract

08-12-2017 17:25
14

Michel Vlap (rechts op de foto) heeft zijn contract bij sc Heerenveen verlengd. Het twintigjarige talent van de Friezen heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij de Eredivisie-middenmoter.

Vrijdagochtend kondigden de Leeuwarder Courant en Voetbal International al aan dat Vlap een nieuwe verbintenis zou gaan tekenen in het Abe Lenstra Stadion. Inmiddels is dat gebeurd, waardoor Heerenveen zich voor de komende jaren verzekerd weet van de diensten van de middenvelder annex aanvaller.

Daarmee voorkomt de club dat het talent komende zomer gratis de deur uit loopt. Zijn oorspronkelijke contract zou namelijk in de zomer van 2018 aflopen. FC Twente, PEC Zwolle en Heracles Almelo zouden geïnteresseerd zijn in Vlap. 

Vlap breekt dit seizoen door bij het eerste elftal van Heerenveen. Hij startte al vijf keer in de basis en mocht ook nog eens drie keer invallen. Dat deed hij naar behoren: met drie goals en een assist is hij in de eerste seizoenshelft van waarde voor de Friezen, die momenteel de achtste plaats bezetten in de Eredivisie.