Onzekere Locadia baalt van FOX Sports en Voetbal Inside: 'Waarom doe je dat?'

Onzekere Locadia baalt van FOX Sports en Voetbal Inside: 'Waarom doe je dat?'

09-12-2017 16:51
47

Jürgen Locadia heeft vaak last van onzekerheid. De PSV-spits vertelt dat in een uitgebreid interview met NRC Handelsblad. Locadia vindt het moeilijk dat hij regelmatig stevig wordt aangepakt op televisie. 

"Ik ben best onzeker over mezelf. Dus als je zoiets leest of hoort ga je er wel over nadenken. Maar ik snap sowieso niet waarom oud-spelers negatief over jonge spelers praten op tv. Analisten. Waarom zou je dat doen? Help elkaar dan. Help jonge gasten, want dat zijn het vaak. Vertel wat ie beter moet doen. Aan een tafel iemand afzeiken is simpel", aldus de aanvaller. 

Hij doelt onder meer op analisten van Voetbal Inside en FOX Sports. "Ik heb wel het gevoel dat ze me vaak moeten hebben. Prima, maar ik denk: probeer dan te helpen. In plaats van altijd maar weer ‘technisch beperkt, te traag."

Oranje
Met de mental coach van PSV praat Locadia regelmatig over zijn onzekerheid en angsten. "Ik had het er laatst over met Sander Roegee. Ik was opgeroepen voor Oranje. Ik twijfelde: ben ik wel goed genoeg, om hier te zijn? Daar had ik het met hem over. Dat gevoel brengt je wel waar je bent, zei hij. Die twijfel. Doordát je twijfelt ben je meer gefocust. Dat ik wel zekerder word, geconcentreerder, om acties te maken. Maar dat gevoel heb ik wel vaker: ben ik wel goed genoeg? Dat maakt me uiteindelijk toch sterker."

Lees ook: Locadia kreeg volle laag na 'snotaap'-incident: "K*nkerneger, Zwarte Piet. Aap"