Keizer duidelijk: 'Er had besloten moeten worden om vandaag niet te spelen'

Keizer duidelijk: 'Er had besloten moeten worden om vandaag niet te spelen'

10-12-2017 20:02
72

Ajax - PSV had zondag niet door moeten gaan. Dat zegt Ajax-trainer Marcel Keizer na afloop van de topper in Amsterdam. Ook collega Phillip Cocu plaatst ernstige vraagtekens bij de beslissing om het duel door te laten gaan. 

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"Ik denk dat we vandaag niet hadden moeten spelen. Ik hoop dat alles goed gaat en dat jullie (de aanwezige journalisten, red.) veilig thuis komen. Ik denk dat je had moeten beslissen om niet te spelen", zegt Keizer op de persconferentie na Ajax - PSV. Honderden fans van PSV konden het stadion niet bereiken en misten de wedstrijd. Ook de mensen die het stadion wel bereikten, moesten bij vlagen gevaarlijke verkeerssituaties doorstaan. 

Cocu vindt de keuze om de wedstrijd niet af te gelasten twijfelachtig. "Ik neem die beslissing niet, maar je moet je wel afvragen of de veiligheid van elke toeschouwer gewaarborgd is bij zulke weersomstandigheden. Je speelt voor de fans, dus ze moeten wel naar het stadion moeten kunnen komen. Het veld was geen probleem, zoals in andere stadions wel het geval was. Maar ik denk wel dat je daar kritisch naar moet kijken", aldus de PSV-coach.