Verbeek houdt poot stijf na 16 tegengoals in 5 duels: 'Doet er helemaal niet toe'

Verbeek houdt poot stijf na 16 tegengoals in 5 duels: 'Doet er helemaal niet toe'

12-12-2017 09:52
38

Gertjan Verbeek is voorlopig niet van plan om terug te keren naar het 'vertrouwde' 4-3-3. Dat zegt de trainer van hekkensluiter FC Twente in gesprek met Tubantia. Verbeek kiest al een paar weken voor een opstelling met vijf verdedigers en twee spitsen. Dat pakte afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag (2-3 nederlaag) beroerd uit. 

Na zijn aanstelling in Enschede begon Verbeek aanvankelijk met 4-3-3. "Dat hebben we in de eerste twee wedstrijden onder mijn leiding gespeeld. Toen lag het centrum voortdurend open en kregen we acht goals om de oren", legt hij uit. 

"Of je 4-3-3 speelt, 5-3-2, of 3-5-2: het systeem doet er helemaal niet toe. De meeste goals krijgen we tegen door individuele fouten. Het gaat gewoon om de afspraken die je maakt met elkaar, de kwaliteiten van de spelers en de discipline."

"Je zag zaterdag tegen ADO dat sommige spelers heel enthousiast naar voren renden, en dat doen ze met de beste bedoelingen, want over de instelling van de spelers heb ik echt geen klagen. Maar soms moet je ook slim zijn."

Vijf duels onder Verbeek leverden welgeteld één punt op. Tegen PSV, sc Heerenveen, AZ, Ajax en ADO werden in totaal zestien doelpunten geïncasseerd. Dinsdagavond staat het uitduel met NAC Breda op het programma. 

Lees ook: Verbeek en FC Twente gelinkt aan oude bekende uit Duitsland: 'Ik wil spelen'