Ik heb met geen enkele club gesproken, dus ook niet met Feyenoord

"Ik heb met geen enkele club gesproken, dus ook niet met Feyenoord"

12-12-2017 18:38
66

Zakaria Labyad doorliep net als onder meer Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat de jeugdteams van Oranje, maar ook zijn keuze viel uiteindelijk op Marokka. Daar heeft de smaakmaker van FC Utrecht een duidelijke reden voor.

"Omdat wij ook heel veel dingen meekrijgen, we zijn natuurlijk niet gek, hè. Wij volgen de politiek, de maatschappelijke discussies en dus ook de manier waarop een groot deel van de Nederlanders naar ons Marokkanen kijkt: niet zo positief", zegt Labyad tegen Voetbal International.

"Luister, ik ben de laatste die zegt dat alle Marokkaanse jongens goed zijn. Er zitten genoeg rotte appels tussen, genóég, maar geldt dat niet voor elke bevolkingsgroep?", aldus de aanvallende middenvelder. "Als Ziyech uitblinkt bij Ajax, is hij de Nederlander bij Ajax. Maar als een Marokkaan een vrouw vermoordt, is hij een Marokkaan. Als ik voor mezelf spreek, voelt dat heel verwarrend. Want wat ben ik nou, Nederlander of Marokkaan?"

"Ik vind het zonde, want ja, we zijn hier opgegroeid en we voelen ons ook Nederlander. Ik weet ook dat veel jongens best voor Oranje hadden willen kiezen, maar door dit gedoe hun hart laten spreken en voor Marokko gaan", besluit Labyad, die eerder op de dag hintte naar een overstap naar een Nederlandse topclub. "Ik heb met geen enkele club gesproken, dus ook niet met Feyenoord."

Labyad hoeft niet weg bij FC Utrecht, maar zou zich wel gevleid voelen. "Ik wil snel weer naar waar ik denk dat ik thuishoor: de top. En dan blijf ik het liefst nog even in Nederland."