'Ik ben niet zo leuk vertrokken bij PSV, alleen denk ik dat het zo moest zijn'

'Ik ben niet zo leuk vertrokken bij PSV, alleen denk ik dat het zo moest zijn'

13-12-2017 15:16
35

De manier waarop had anders gekund, maar Zakaria Labyad heeft absoluut geen spijt van het feit dat hij in 2012 bij PSV vertrok en naar Sporting Portugal verkaste. Dat zegt de aanvaller van FC Utrecht in gesprek met Voetbal International. 

"Ik ben niet zo leuk vertrokken bij PSV, dat had anders gekund, alleen denk ik dat het zo moest zijn om echt volwassen te kunnen worden. Ineens vond ik mezelf terug in een appartement in Lissabon. Alles diende ik zelf maar te regelen: water, licht, aansluiting van je tv en internet... En zonder dat ik een woord Portugees sprak, terwijl die Portugezen weer niets verstonden van Engels", blikt Labyad (24) terug. 

"Nou, red jezelf dan maar, drieduizend kilometer van huis. Wat je dan wél krijgt, naast frustraties, is iets onbetaalbaars en waarop ik tot de dag vandaag kan terugvallen: levenservaring. Ik heb altijd geprobeerd die ervaringen om te zetten in positivisme. We spraken net over de mentaliteit van jeugd, hè, ik probeer mijn verhaal dus over te brengen op dat soort spelers."

Lees ook: Labyad verklapt transfer naar Nederlandse topclub: 'Er gaat wat gebeuren'