Dortmund kritisch over Bosz-periode: Nooit een veilig gevoel gehad

Dortmund kritisch over Bosz-periode: "Nooit een veilig gevoel gehad"

14-12-2017 10:47
22

Algemeen directeur van Borussia Dortmund Joachim Watzke vindt de kritiek op het bestuur vanwege de aanstelling (en inmiddels het ontslag) van Peter Bosz onterecht. BILD citeert de bestuurder tijdens een evenement, waarop hij open sprak.

"Jürgen Klopp was de juiste beslissing in die tijd. Thomas Tuchel ook. Als we het mis hadden met Bosz, oké. Je kunt ons daarvoor bekritiseren. Maar zo'n shitstorm?", verwondert Watzke zich. De directeur onthult dat hij nooit zeker is geweest van successen onder Bosz.

"Ook toen we wonnen heb ik nooit een veilig gevoel gehad. We waren altijd kwetsbaar. Nu heb ik de indruk dat iedereen zich gerealiseerd heeft dat dit niet verder kon. Je moet constructief zijn en samenwerken en dat zullen we nu doen." Watzke neemt het ook de spelers kwalijk dat ze niet bereid waren om het spelidee van Bosz eigen te maken. "Ik hou van de spelers, maar ik realiseerde me dat niet iedereen er alles aan heeft gedaan. Ik heb nu de indruk dat alle spelers begrepen hebben dat dingen niet langer zo door kunnen gaan."