'Spaans avontuur Bouy wordt complete mislukking: terugkeer in de maak'

'Spaans avontuur Bouy wordt complete mislukking: terugkeer in de maak'

14-12-2017 17:15
18

Ouasim Bouy keert in januari mogelijk terug naar Leeds United. Zijn werkgever verhuurt hem sinds de zomer aan Cultural Leonesa, maar dat avontuur is vooralsnog een grote mislukking. 

Bij de formatie uit de Segunda Division, het tweede niveau van Spanje, deed Bouy (24) in totaal slechts 148 minuten mee. In vier duels maakte hij zijn opwachting. BBC Radio Leeds meldt donderdag dat de Engelse club inmiddels de mogelijkheden bekijkt om de huurdeal te cancelen en Bouy in januari terug te halen naar het Championship. 

Wedden

Meer odds

Mocht de oud-speler van onder meer Ajax, Juventus en PEC Zwolle in januari inderdaad terugkeren naar Leeds, dan is de kans klein dat hij daar ook daadwerkelijk het seizoen afmaakt. The Whites, die momenteel op de zevende plaats staan, zijn volgens de BBC van plan om hem opnieuw elders te stallen.

Bouy heeft de nodige ervaring met verhuurd worden. Juventus, van 2012 tot 2017 zijn werkgever, bracht Bouy tijdelijk onder bij Brescia, Hamburger SV, Panathinaikos, Palermo en - tweemaal - PEC. In augustus tekende hij voor vier jaar bij Leeds.