Van Bronckhorst bezig met tegenvallende Feyenoorder: We steunen hem daarin

Van Bronckhorst bezig met tegenvallende Feyenoorder: "We steunen hem daarin"

15-12-2017 14:58
12

Giovanni van Bronckhorst bestrijdt dat Feyenoord kampt met een gebrek aan creativiteit. Woensdag kwam de landskampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen sc Heerenveen.

Dat heeft volgens Van Bronckhorst niets te maken met een gebrek aan creativiteit. "We hebben wel de creativiteit, maar niet de vorm. Dat is iets heel anders", zei de Feyenoord-trainer volgens RTV Rijnmond op de persconferentie. "We hebben een aantal spelers, ook voorin, met een wisselwerking. Spelers die diepte maken. We hebben verschillende types. Ik geloof dat we tegen Heerenveen dertien doelpogingen hadden, waarvan vijf op goal. We komen er wel, maar we scoren niet makkelijk."

Eén van de Feyenoorders die dit seizoen grote moeite hebben om te tippen aan de vorm van het kampioensjaar, is Jens Toornstra. De middenvelder is zijn basisplaats kwijt. Van Bronckhorst: "Dit jaar is het moeizamer. Het zit nog wel in hem. We steunen hem daarin. We hopen dat het er nog uitkomt. Er is altijd een fase waarin het even niet loopt. Ik had dat ook. Uiteindelijk kom je eruit. Hoe we ermee omgaan? We praten met de jongens, geven ze vertrouwen. Dat is voor die spelers ook prettig."