Chelsea moeizaam langs Hoedt; wereldgoal Özil helpt Arsenal aan zege

16-12-2017 17:55

Chelsea heeft zich voorbij het Southampton van basisspeler Wesley Hoedt geworsteld: 1-0. Arsenal was met diezelfde cijfers te sterk voor Newcastle United, terwijl het Huddersfield Town van Rajiv van La Parra in een roodgekleurd duel overtuigend won van Watford.

Chelsea - Southampton: 1-0
Bij Southampton bleef Virgil van Dijk op de bank. De Oranje-international maakte midweeks geen sterke indruk tegen Leicester City (1-4). Hoedt begon wel in de basis bij The Saints, die bijna een helft standhielden op Stamford Bridge. Maar in de extra tijd van de eerste helft krulde Marcos Alonso een vrije trap fraai binnen. Aan die score veranderde na rust niets meer.

Arsenal  - Newcastle United: 1-0
Arsenal won thuis eveneens met minimaal verschil. Newcastle United kon in het Emirates Stadium geen vuist maken. Halverwege de eerste helft tekende Mesut Özil voor de enige treffer van de middag. Dat deed de Duitser met een schitterende volley.

Watford - Huddersfield Town: 1-4
Tijdens het duel Watford - Huddersfield kwamen twee Nederlanders binnen de lijnen: bij de thuisploeg stond Daryl Janmaat in de basis, bij de bezoekers startte Van La Parra. Laatstgenoemde ging er met de punten vandoor. Elias Kachunga en Aaron Mooy zetten Huddersfield op 0-2, waarna aanvaller Troy Deeney tot overmaat van ramp voor Watford een rode kaart kreeg.

Laurent Depoitre maakte er na rust 0-3 van. Toen Jonathan Hogg namens de bezoekers vervolgens eveneens rood kreeg, kon Abdoulaye Doucouré nog wat terugdoen. Het slotakkoord was desondanks voor Mooy: 1-4.

Brighton & Hove Albion - Burnley: 0-0
Het Brighton & Hove Albion van basisklant Davy Pröpper en bankzitter Tim Krul pakte een punt tegen het verrassend presterende Burnley (0-0). Dat het er geen drie waren, was voor een groot deel te wijten aan Glenn Murray. Hij miste voor rust een strafschop, waardoor een nog grotere verrassing uitbleef.