Horrordebuut in Eindhoven: Dus ja, het is gewoon klote

Horrordebuut in Eindhoven: "Dus ja, het is gewoon klote"

Gepubliceerd: zaterdag 16 december 2017 om 23:27za 16-12-2017 om 23:27

ADO Den Haag-verdediger Nick Kuipers beleefde zaterdag een debuut om héél snel te vergeten. Hij mocht starten tegen PSV omdat Tom Beugelsdijk te veel last had van een blessure. Al na zeven minuten was Kuipers betrokken bij een vreemde goal.

De stopper wilde een bal wegwerken, maar via PSV-spits Luuk de Jong belandde het leer in het doel van ADO. Ook bij de openingstreffer van De Jong was Kuipers betrokken. Bovendien maakte hij de overtreding op Steven Bergwijn die PSV een penalty opleverde. 

"Bij die eerste goal had ik er moeten zijn, maar was ik te laat", zei hij na de wedstrijd tegen het Algemeen Dagblad. "De tweede was miscommunicatie en ziet er heel lullig uit. En bij die penalty was er volgens mij niet veel aan de hand. Dus ja, het is gewoon klote. Maar goed, dat is misschien de pech die je op dit moment hebt."

ADO-trainer Fons Groenendijk móest naar eigen zeggen wel kiezen voor Kuipers. De zomeraanwinst speelde dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie. "Dus hebben we gekozen voor een jongen die er een tijd uit is geweest en geen ritme heeft. Dat pakte niet goed uit. Ik ben daar verantwoordelijk voor. Daar loop ik ook niet voor weg."

Lees ook: PSV rekent snel af met ADO, zet Ajax en AZ op acht punten en is winterkampioen

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws