'Pipo' Verheijen aangepakt: 'Daardoor hebben we een EK en een WK gemist'

'Pipo' Verheijen aangepakt: 'Daardoor hebben we een EK en een WK gemist'

17-12-2017 07:08
17

Erik Meijer is geen fan van de aanpak van inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. Net als Ronald de Boer vindt de voormalig aanvaller dat er juist meer getraind moet worden in Nederland, maar dan wel op de juiste manier.

"Door meer trainen word je gewoon beter", steekt De Boer van wal bij FOX Sports. "Als je honderdduizend keer een bal met je verkeerde been trapt, wordt het uiteindelijk beter. Zo is het ook dat als je meer traint je situaties leert herkennen en je sterker wordt in de fysieke duels. Ik vind dat wel normaal."

"Meer trainen is ook met je vak bezig zijn", vult Meijer aan. "Of tactisch goed trainen, of specifiek trainen. Een spits bijvoorbeeld laten trainen met iemand die vroeger ook in de spits heeft gespeeld. En een middenvelder met een oud-middenvelder. Zoals Ajax het natuurlijk ook doet. Dat betekent meer uren maken, maar dan wel vanuit jouw positie gezien."

Verheijen pleit juist voor periodisering. "Ik heb helemaal niets met die Pipo", bitst Meijer. "Altijd maar roepen: rustig, rustig. Schei toch uit met dat rustig. Met dat rustig hebben we een EK en een WK gemist. Niets rustig, door."

No Poll