Van den Brom kijkt naar Ajax: 'Op sommige posities hebben we betere spelers'

Van den Brom kijkt naar Ajax: 'Op sommige posities hebben we betere spelers'

17-12-2017 09:23
77

Als AZ zondag als sterkste uit de bus komt in de Eredivisie-topper tegen Ajax, zijn de Alkmaarders opnieuw de belangrijkste uitdager van koploper PSV. Trainer John van den Brom houdt stiekem rekening met de landstitel.

"We staan gedeeld tweede, dus het kan. Waarom niet?", zegt Van den Brom tegen de NOS. "Je kan wel blijven zeggen dat de tweede plek toeval is, maar feit is dat we daar staan met leuk voetbal. We vinden allemaal dat het nóg beter kan en dan zou het zomaar eens kunnen gebeuren. Ik ga niet zeggen dat we voor de titel gaan, maar de ontwikkeling die we hebben ingezet met de club is goed."

AZ is al negen wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie, maar tegen de topclubs laat de equipe van Van den Brom het vaak afweten. Uit de laatste tien duels tegen de traditionele top drie haalde club slechts één punt. "Het heeft geen zin om terug te denken, ik wil bij onszelf blijven. De wedstrijdmentaliteit moet altijd hetzelfde zijn. Tegen goede ploegen moet je laten zien dat je even goed of zelfs beter bent dan je directe tegenstander, dat is een mooie uitdaging voor zondag."

Van den Brom ziet parallellen tussen zijn ploeg en Ajax. "We hebben allebei veel jonge spelers met individuele kwaliteiten. Op sommige posities hebben we betere spelers, op andere niet. Maar wij hebben veel vastigheid, ik zie dingen van hen terug bij ons waarin wij als team verder zijn."

No Poll