RTV Rijnmond linkt drie grote namen aan trainersklus bij Sparta

RTV Rijnmond linkt drie grote namen aan trainersklus bij Sparta

17-12-2017 18:25
20

Danny Blind, Fred Rutten en Dick Advocaat worden bij Sparta genoemd als mogelijke opvolger van de ontslagen Alex Pastoor. Dat meldt RTV Rijnmond. Algemeen directeur Manfred Laros wil niet zeggen of die namen daadwerkelijk ook op de lijst staan. 

"We kunnen niet op namen ingaan. De namen staan allemaal op een grote lijst", aldus Laros in gesprek met RTV Rijnmond. Alle drie de trainers zijn momenteel clubloos. Blind werd in maart van dit jaar ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij werd opgevolgd door Advocaat, die onlangs afzwaaide na de mislukte WK-kwalificatiereeks. De vraag is of de zeventigjarige Hagenaar te polsen is voor een nieuwe klus. Vrijdag gaf hij bij Voetbal Inside aan dat het Nederlands elftal 'in principe' het laatste was wat hij zou doen. 

Van de drie namen hebben alleen Blind en Advocaat een verleden bij Sparta. Blind was van 1979 tot 1986 speler van Sparta, waarna hij naar Ajax ging. Van 2007 tot 2008 was hij technisch directeur op Het Kasteel. Daarna werd hij technisch manager bij Ajax. Advocaat was van 1980 tot 1982 speler bij Sparta. Advocaat zit momenteel zonder werk, na zijn vertrek bij het Nederlands elftal. Ook Rutten is momenteel clubloos, nadat hij ontslagen is bij Al-Shabab.

No Poll