Van Gaal 'populairder dan ooit': 'Twee uur per dag bezig met mails beantwoorden'

Van Gaal 'populairder dan ooit': 'Twee uur per dag bezig met mails beantwoorden'

18-12-2017 17:49
11

Hoewel Louis van Gaal al ruim anderhalf jaar lang niet meer werkzaam is in de voetballerij, is hij naar eigen zeggen nog steeds ongekend populair. De oud-bondscoach laat aan De Telegraaf weten dat hij tot zijn eigen verrassing bestookt wordt met berichten van fans.

"Ik ben per dag twee uur bezig om mijn mails te beantwoorden", vertelt Van Gaal aan de ochtendkrant. "Je wilt niet weten wat mensen van mij willen, dat is ongekend. Het lijkt wel of ik populairder ben geworden dan ooit, maar dat komt omdat ik niet kan falen natuurlijk. Waarschijnlijk heeft dat ermee te maken."

Tijdens zijn carrière was Van Gaal met name in Duitsland en Engeland populair, vanwege zijn letterlijke vertalingen van Nederlandse spreekwoorden. De 66-jarige Amsterdammer benadrukt echter dat hij dit expres deed. "Dat heeft altijd succes gehad. Dat is geen rol spelen, maar ik weet hoe het werkt. Dat is 'gebruik maken van'", vertelt hij over klassiekers als 'That's another cook'. "In Duitsland en in Engeland was ik ongelooflijk populair. In Engeland niet vanwege het product voetbal wat ik daar bracht, maar de persconferenties vonden ze fantastisch."

Lees ook: Van Gaal staat open voor terugkeer: "Dan wil ik United nog wel een hak zetten"