'Sympathieke, rustige' Feyenoord-revelatie bewierookt: 'Wat de fans willen zien'

'Sympathieke, rustige' Feyenoord-revelatie bewierookt: 'Wat de fans willen zien'

18-12-2017 18:19
9

Ben Wijnstekers geniet van de doorbraak van Feyenoord-talent Tyrell Malacia. De achttienjarige linksback moest blessures plotseling voor de leeuwen gegooid worden in het eerste elftal, maar houdt zich tot dusver zonder al te veel problemen staande.

"Een sympathieke, rustige jongen die het gewoon geweldig vindt om in het eerste elftal van Feyenoord te spelen. Ik vind hem heel gedreven", aldus de voormalig rechtsback van de stadionclub en het Nederlands elftal in gesprek met Feyenoord TV. "Hij is te vergelijken met Royston Drenthe, geweldig enthousiast, maar ook met Jetro Willems, gezien zijn voorzet."

Volgens Wijnstekers past Malacia met zijn mentaliteit perfect in De Kuip. "Het mooiste vind ik zijn gedrevenheid, dat is ook wat de Feyenoord-supporters willen. Dan mag je best fouten maken, maar ik vind wel dat hij het goed oppakt", aldus een lyrische Wijnstekers. Malacia maakte de negentig minuten vol tegen Napoli en tijdens de midweekse Eredivisie-wedstrijd tegen sc Heerenveen en werd zondagmiddag tegen Sparta een kwartier voor tijd gewisseld.

Lees ook: Feyenoord-talent moet overgeven bij debuut: "Na afloop kwam het er pas uit"