'Zowel Ajax als Younes ziet winters vertrek wel zitten: bekoelde verhoudingen'

'Zowel Ajax als Younes ziet winters vertrek wel zitten: bekoelde verhoudingen'

19-12-2017 20:29
40

Amin Younes zal waarschijnlijk niet meer in het shirt van Ajax te bewonderen zijn. De Duitse vleugelaanvaller beschikt over een aflopend contract en wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar het Spaanse Real Betis.

Zowel Ajax als het kamp-Younes ziet een vertrek uit Amsterdam wel zitten, meldt Voetbal International dinsdagavond. Hoewel de berichten vanuit Spanje nog niet bevestigd kunnen worden, staat Younes open voor een transfer: de verhoudingen tussen Ajax en de 24-jarige buitenspeler zijn enigszins bekoeld sinds beide partijen het niet eens konden worden over een contractverlenging. Younes heeft nog een contract tot het einde van het seizoen, maar wel met een optie voor nog een jaar. Ajax wilde hem echter voor langere tijd vastleggen.

De kans dat Younes zijn laatste wedstrijd in het rood en wit heeft gespeeld, lijkt dan ook groot. De Duitser kampt al lange tijd met knieklachten en is in de hiërarchie voorbijgestreefd door Justin Kluivert. Bovendien heeft Ajax met ingang van komend seizoen al een nieuwe buitenspeler vastgelegd in de persoon van Hassane Bandé, die overkomt van KV Mechelen.

Lees ook: 'Spaanse subtopper wil Younes in de winter, Ajacied staat open voor vertrek'