'Barcelona ziet routinier naar China vertrekken en kijkt naar 'veelzijdige' Blind'

'Barcelona ziet routinier naar China vertrekken en kijkt naar 'veelzijdige' Blind'

19-12-2017 22:07
31

Daley Blind wordt steeds nadrukkelijker gelinkt aan een transfer naar FC Barcelona. De Oranje-international zou de opvolger moeten zijn van Javier Mascherano, die dichtbij een vertrek naar China is.

Het Spaanse medium Sport weet te melden dat Mascherano hard op weg is naar het Chinese Hebei Fortune. De Argentijnse routinier was al langere tijd ontevreden met zijn reserverol in Camp Nou. Barcelona zit echter niet al te ruim in de centrale verdedigers, aangezien de Catalanen onlangs Samuel Umtiti zagen wegvallen met een blessure: wanneer Mascherano vertrekt, blijven alleen Gerard Piqué en Thomas Vermaelen over als centrumverdedigers.

Blind zou in dat geval nadrukkelijk in beeld komen om deze winter al de overstap naar Barça te maken. De 52-voudig Oranje-international, die eerder op de dag aan Internazionale werd gelinkt, is bij Manchester United geen onomstreden basiskracht, maar staat er in Barcelona goed op vanwege zijn veelzijdigheid: Blind kan niet alleen in het hart van de verdediging spelen, maar ook als linksback of als verdedigende middenvelder.