PSV-tip voor Cocu: 'Geef die jongen dan een keer een kans in plaats van Bergwijn'

PSV-tip voor Cocu: 'Geef die jongen dan een keer een kans in plaats van Bergwijn'

21-12-2017 11:31
22

PSV won woensdagavond met 4-1 van VVV-Venlo, waardoor de ploeg van Phillip Cocu voor het eerst in jaren overwintert in de KNVB Beker. Toch lopen Willy en René van de Kerkhof niet de polonaise.

"We moeten reëel zijn, de eerste helft was weer schrikbarend slecht", aldus René bij Omroep Brabant. "VVV moest PSV even wakker schudden. Na de 0-1 kwam de 1-1, in de tweede helft volgt een zakelijke overwinning. Maar de eerste helft was PSV onwaardig. Je moet zorgen dat je met 2-0 of 3-0 gaat rusten, een mooie wedstrijd maken voor het publiek. Dat laten ze elke keer na."

Broer Willy is blij met de winst en het feit dat PSV in de kwartfinale staat, maar heeft ook kritiek op Cocu. Hij vindt dat de PSV-trainer een serieuze kans moet geven aan Albert Gudmundsson, die tegen VVV de laatste twintig minuten mocht meedoen. "Het is aan de trainer om dat te beslissen. Maar Bergwijn is nog niet wat iedereen hoopt, geef die jongen (Gudmundsson, red.) dan een keer de kans. Laat hem een paar wedstrijden spelen, dan kun je het daarna gewoon beoordelen."

Lees ook:  'Ik word helemaal gek op de PSV-bank en ben klaar om in het veld te komen'