Wolfsburg heeft boodschap voor overbodige Bazoer: Dan trekken we een conclusie

Wolfsburg heeft boodschap voor overbodige Bazoer: "Dan trekken we een conclusie"

22-12-2017 09:12
34

Voor Riechedly Bazoer lonkt mogelijk een huurtransfer in januari, zo meldt het Duitse BILD. De middenvelder van VfL Wolfsburg komt momenteel niet in de plannen voor van trainer Martin Schmidt.

Bazoer werd door Andries Jonker naar Wolfsburg gehaald, maar sinds het ontslag van de Nederlander komt hij niet meer aan de bak. De oud-Ajacied verkaste vorige winter van Ajax naar Wolfsburg. Na een jaar lijkt zijn situatie uitzichtloos. Bazoer kwam dit seizoen pas vijf competitiewedstrijden in actie. Technisch directeur Olaf Rebbe zegt dat Bazoer weet waarom hij niet in de basis staat.

"Ik wil het niet hebben over verliezers, maar de laatste tijd heeft hij weinig minuten gekregen", zegt hij tegen BILD. "Er zijn dingen die hij moet verbeteren, hij weet dat ook. Bazoer heeft gezegd dat hij zich er doorheen wil bijten en hier voor z'n kans wil gaan." Bazoer krijgt van Wolfsburg de kans om zich voor aanvang van de tweede seizoenshelft te laten zien. Als de Duitsers onvoldoende overtuigd zijn, wordt er aan een huurtransfer gedacht. Rebbe: "Dan trekken we een conclusie en maken we een helder plan."

Bazoer verkaste vorige winter voor een bedrag van twaalf miljoen euro naar de Volkswagen-Arena. Onder Frank de Boer brak hij bij Ajax door, maar onder Peter Bosz raakte hij zijn basisplaats kwijt. Een half jaar na de aanstelling van Bosz vertrok Bazoer.