'Van Gaal benaderd voor bondscoachschap, oefenmeester kan naar WK in Rusland'

'Van Gaal benaderd voor bondscoachschap, oefenmeester kan naar WK in Rusland'

23-12-2017 09:21
9

Louis van Gaal is een van de kandidaten om bondscoach te worden van Australië. Dat meldt het Australische Herald Sun. Van Gaal is benaderd en heeft zijn interesse kenbaar gemaakt voor de functie.

Van Gaal is niet de enige kandidaat bij de Australische bond, want ook Marcelo Bielsa wordt genoemd. De afgelopen weken heeft men bij de Australische bond vergaderd over wie de nieuwe bondscoach moet worden, waarbij de naam van Van Gaal is gevallen. Recentelijk werden ook Bert van Marwijk en Dick Advocaat aan de job gelinkt. Onder de lokale kandidaten is Sydney FC-trainer Graham Arnold de favoriet.

Van Gaal heeft deze week bij RTV Rijnmond aangegeven alleen nog open te staan voor een Engelse topclub of een land. Als hij bondscoach van Australië wordt, kan hij voor de laatste keer naar het WK. Van Gaal is als ex-bondscoach van het Nederlands elftal geen onbekende voor de Australische bond. In 2014 werd Oranje in de groepsfase van het WK ingedeeld met de Australiërs. Die wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor de ploeg van Van Gaal.