Ten Hag krijgt mogelijk Utrechts gezelschap bij Ajax: Is een mooie club

Ten Hag krijgt mogelijk Utrechts gezelschap bij Ajax: "Is een mooie club"

23-12-2017 23:14
75

Zakaria Labyad heeft wederom nadrukkelijk met een transfer geflirt. De kleine spelmaker van FC Utrecht liet onlangs al weten dat hij graag de overstap naar de Nederlandse top wil maken en herhaalde die woorden na afloop van de nederlaag tegen NAC Breda (3-1 nederlaag) in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Of hij in de winterstop al vertrekt uit de Galgenwaard, is vooralsnog onduidelijk. "Als ik het seizoen afmaak, zal ik dat met mijn hart doen", vertelt Labyad die nadrukkelijk mikt op een vertrek uit Utrecht. "Ik heb ook altijd aangegeven hogerop te willen. In Nederland, om via dat podium een stap naar het buitenland te maken. Utrecht wist dat, dus zijn er afspraken gemaakt dat ik makkelijk kan vertrekken."

De 24-jarige middenvelder heeft de Ajax-geruchten rondom zijn huidige trainer Erik ten Hag meegekregen. Op de vraag of hij met Ten Hag mee naar Amsterdam wil gaan, reageert Labyad echter terughoudend. "Ajax is een mooie club, maar ook Feyenoord en PSV zijn dat. En Utrecht ook."

Labyad speelt sinds januari bij FC Utrecht. De Domstedelingen pikten hem op nadat zijn contract bij Sporting Portugal niet werd verlengd en legden hem toen vast tot medio 2020.

Lees ook: Labyad verklapt transfer naar Nederlandse topclub: 'Er gaat wat gebeuren'