'Absolute toptransfer lonkt voor Strootman: afkoopsom van 45 miljoen euro'

'Absolute toptransfer lonkt voor Strootman: afkoopsom van 45 miljoen euro'

24-12-2017 13:42
15

Kevin Strootman kan zich mogelijk opmaken voor een absolute toptransfer. Juventus zit achter de 27-jarige middenvelder van AS Roma aan.

Dat meldt Sky Sport Italia zondag. Juventus is op zoek naar versterking voor het middenveld en hengelt waarschijnlijk Emre Can binnen. De Duitser van Liverpool komt echter pas ná dit seizoen naar de kampioen van Italië, die eigenlijk al in januari een middenvelder aan de selectie wil toevoegen. Daarom valt de naam van Strootman.

Het is geen verrassing dat Roma hem liever niet kwijt wil, maar de nummer vier van de Serie A staat machteloos als Juventus zijn zin doordrukt. In het contract van Strootman staat een minimale afkoopsom van 45 miljoen euro. Als Juventus dat wil betalen, hoeft de Oranje-international alleen nog maar zijn jawoord te geven.

Met zijn mogelijke overstap kan Strootman in de voetsporen treden van Miralem Pjanic. De Bosnische middenvelder verliet AS Roma in 2016 voor Juventus, dat de transferclausule van 32 miljoen euro activeerde. Strootman stond zaterdag nog zeventig minuten op het veld tijdens Juventus - Roma (1-0).