'Everton strikt Turkse sensatie: spits voor 25 miljoen euro naar Premier League'

'Everton strikt Turkse sensatie: spits voor 25 miljoen euro naar Premier League'

25-12-2017 10:20
19

Everton heeft de strijd om de Turkse sensatie Cenk Tosun gewonnen. De 26-jarige aanvaller van Besiktas maakt in januari voor 25 miljoen euro de overstap naar Goodison Park.

Dat melden diverse Turkse media, waaronder Fanatik. Cenk werd de voorbije weken ook in verband gebracht met Crystal Palace. De spits was vorig jaar een van de smaakmakers bij Besiktas en ook dit seizoen maakt hij veel indruk. In de Süper Lig was hij al acht keer trefzeker in veertien optredens, terwijl hij in de groepsfase van de Champions League nog eens vier keer doel trof.

Everton zocht onder de inmiddels ontslagen Ronald Koeman al naar een nieuwe goalgetter. Sandro Ramirez bleek niet in staat om de erfenis van Romelu Lukaku op zich te nemen. The Toffees willen de transfer van Cenk begin 2018 bekendmaken. De spits tekent een verbintenis voor 4,5 jaar, waarin hij vier miljoen euro per seizoen gaat verdienen.

Besiktas wil na het vertrek van Cenk zelf ook meteen toeslaan op de transfermarkt. De Turkse kampioen lijkt zich te gaan versterken met Arda Turan, die bij FC Barcelona op een zijspoor is beland.